Straumbu - Bjørnhollia - Straumbu

Turen fra Straumbu til Bjørnhollia kan ta pusten fra deg på en vakker høstdag.

Fakta om turen

Straumbu - Bjørhollia: Merket sti fra p-plass Straumbu til Bjørnhollia. Stipulert til to timers vandring.

Bjørnhollia - Straumbu: Vi fulgte grusveien fra Bjørnhollia via Langulpdalen til vi krysset stien som kom opp fra Straumbu til Høgronden. Der fulgte vi stien ned til Straumbu. Stipulert tid ca tre timer.

Lettgått terreng, med noen bratte kneiker. Bruer over elvene.

 

Straumbu - Bjørnhollia

Rondeslottet.

Turen startet ved p-plassen på Straumbu. Vi krysset elva via hengebrua og fant raskt DNT-løypa til Bjørnhollia.

Første kilometer gikk i lettgått terreng mellom småskog og hvit reinlav. Ei småbratt kneik brakte oss over tregrensa og den flotte utstikta til Rondemassivet og terrenget rundt åpenbarte seg.

Stien slynget seg over morenelandskapet og bød på flotte høstkledde dvergbjørk og små tjern, hele tida med Rondane som mektige kulisser.

Snart dukket Bjørnhollia opp. Stien ned fra moreneryggen var bratt, men godt merket og grei å ta seg ned.

Turen var stipulert til to timer. Vi stoppet en del underveis for å ta bilder og brukte en halv time mer enn stipulert.

Bjørnhollia

Turisthytta Bjørnhollia var et svært hyggelig bekjentskap. Hyttetunet består av mange små bygninger omringet av en flott steinmur. Godt vedlikeholdt og nydelig beliggenhet. Vi besøkte hytta noen dager før sesongen var over og gutta på hytta vasket ned etter årets sesong og pusset vinduene skinnende blanke.

Og jammen serverte de århundrets beste gulrotkake🙂.

Vi nøt kake og medbrakt te på tunet utenfor i varm høstsol. Et hyttebesøk hit, frister absolutt til gjentakelse.  

Bjørnhollia - Straumbu

Vi valgte en annen vei ned enn den vi kom opp. Fulgte grusveien nordover langs foten av Veslsvulten. Vegen går langs stien til Dørholsæter et stykke, men stien fortsetter langs fjellsida der veien etterhvert slynger seg ned i bunnen av Langulpdalen.

Etter brua går det slakt opp igjen før det flater ut mellom myr og kratt (bildet). Etter noen kilometer krysser stien fra Straumbu til Høgronden. Vi svinger ned til høyre. Stien er godt merket og slynger seg nedover lia. Først over stein og reinlav, etter hvert gjennom krattskogen til vi når bunnen av dalen og finner brua over til p-plassen. Vi brukte tre og en halv time ned med flere fotostopper underveis.

En fantastisk flott tur i praktfullt høstvær (22-23 grader i sola) og mektige omgivelser. Dessuten sto fotomotivene i kø og det er mye ugjort for en fotoentusiast i området. Her blir det nok flere turer.

Turisthytta Bjørnhollia øst for Rondemassivet er vel verdt et besøk.
Med vennlig hilsen
Linda Bjørgan